De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Martijn Comijs, vicevoorzitter van het Senior Project Climber.

Korte introductie

Ik ben Martijn Comijs en ik ben 23 jaar. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de hbo-opleiding International Business & Entrepreneurship.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Onze groep mag werken aan het Senior Project van Climber Group. Dit bedrijf is een technology boutique en heeft als doel om zoveel mogelijk bedrijven te voorzien van SEO optimalisatie. SEO staat voor Search Engine Optimization.

Door meer relevante zoekwoorden handmatig toe te voegen op de website van hun relaties worden hun websites eenvoudiger te vinden op zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. De naam Climber Group B.V. komt voort uit de service die ze verlenen namelijk SEO, naar boven klimmen met je bedrijf.

De organisatie staat nog in de kinderschoenen. Het is aan ons als groep om te onderzoeken welke groeistrategie het beste zou passen bij Climber.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

De leden van de projectgroep hebben mij gekozen als vicevoorzitter. Mijn taak is om de voorzitter te ondersteunen. Onlangs kreeg ik van mijn teamleden te horen dat ik zorg voor een goede werksfeer mede door alle teamleden te betrekken bij de groep.

Waarom wilde je deze rol en wat heb je hier tot nu toe van geleerd?

Deze rol wilde ik graag, omdat ik daarin mijn vaardigheden op het gebied van leidinggeven kan ontwikkelen. Ik had niet verwacht dat ik mij zo snel goed zou voelen in deze hoedanigheid. Mijn kwaliteiten zoals communiceren, motiveren en aansturen kan ik hierbij goed toepassen.

Mijn teamleden waarderen de manier waarop ik deze rol invul. Dit ervaar ik als een groot compliment en bevestigt mijn vermoeden dat ik hiervoor aanleg heb.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Het werken in teamverband heb ik tot nu toe als prettig ervaren. Ik zie nu dat elk individu verschillende karaktereigenschappen heeft. Leuk om te zien en zo vullen we elkaar goed aan.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Nou reken maar! In de eerste weken bleek dat wij de opdracht hadden onderschat. Hierdoor hebben we behoorlijk  wat tijd verloren. We hebben lange dagen en korte nachten gemaakt. Inmiddels hebben we de achterstand weggewerkt. Deze periode kunnen we dan ook bestempelen als ‘No Pain, No Gain’.

En jij persoonlijk?

Ik moest op een gegeven moment de kar alleen trekken. De reden hiervan was dat we op bepaalde momenten als team aanwezig diende te zijn op school. Wegens Corona konden de overige teamleden niet aanwezig zijn. Dit heb ik ervaren als No Pain, No Gain momenten.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat communicatie, waardering en erkenning van groot belang zijn. Dit zie ik als het grootste leermoment.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Het is mijn droom om een eigen onderneming op te zetten. Mijn rol als vicevoorzitter draagt weldegelijk bij om deze doelstelling te behalen. De ervaringen die ik op dit moment opdoe en de vaardigheden die ik ontwikkel zijn van essentieel belang om de functie van manager te kunnen beoefenen in het bedrijfsleven.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Ja, de lockdown heeft ervoor gezorgd dat we als groep niet meer fysiek bij elkaar konden komen. Dit heeft ertoe geleid dat er misverstanden ontstonden met betrekking tot de voorbereidingen die waren getroffen.

Zo ja, hoe zorgen jullie ervoor dat jullie toch tot het goede resultaat komen?

We hebben drie vaste dagen in de week waarop we een Zoommeeting hebben. Tijdens deze meetings bespreken we de stand van zaken van de opdrachten. Daarnaast maken we veel gebruik van Trello om de voortgang bij te houden.