De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Max Wigmans, verantwoordelijke voor de Marketing & Sales van het Senior Project Rott. Brouwers.

Korte introductie

Mijn naam is Max Wigmans, 22 jaar en ik zit momenteel in het tweede jaar van de studie International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege.

Ik ben in het tweede jaar ingestroomd nadat ik mijn propedeuse heb behaald op de Hotelschool The Hague.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Ik zit in de projectgroep Rott. Brouwers. Rott. Brouwers is een kleine, lokale brouwerij uit Rotterdam die hoofdzakelijk speciaal bier in het assortiment heeft. Het doel van dit project is een concept te ontwikkelen dat voldoende omzet genereerd, zodat de opdrachtgever fulltime in dienst kan treden en op de loonlijst geplaatst kan worden.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de projectgroep houd ik mij bezig met de Marketing & Sales. Ik wilde deze rol graag op mij nemen, omdat ik mijzelf creatief en commercieel verder wilde ontwikkelen. Tot nu toe heb ik vooral geleerd goed naar de opdrachtgever te luisteren en haar wensen ter harte te nemen.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Ik houd van een goeie discussie en het beste in een groep naar boven halen. Ik ben er van overtuigd dat de mooiste resultaten ontstaan in groepsverband. Kort om, het nauw samen werken in een groep bevalt mij goed!

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Nee eigenlijk niet. Alles verloopt tot nu toe gelukkig goed. Ook op persoonlijk vlak heb ik hier (nog) geen ervaring mee, wellicht dat dat in de loop van het laatste semester nog verandert.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Het structureel ter werk gaan en stap voor stap de wensen van de opdracht gever te vertalen in een goed werkend concept.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Een internationale carrière bij een bedrijf zoals Heineken, een bedrijf dat dicht bij de horecasector staat. Het bedrijf waar we ons Senior Project voor doen bevindt zich in dezelfde branche. Hierdoor krijg een commerciële introductie met de branche waarin ik later carrière wil maken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Ja, Corona heeft voor mij zeker invloed op mijn studie. De afleiding is namelijk groter. School en privé lopen soms door elkaar vanwege het feit dat we thuis les hebben. Hierdoor is het voor mij soms lastiger om op mijn studie te focussen. Toch probeer ik er het beste uit te halen!