De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Romy Kirindongo, voorzitter van het Senior Project Het Rotterdam Gala.

Korte introductie

Mijn naam is Romy Kirindongo, 20 jaar, en momenteel ben ik tweedejaars studente Hospitality & Eventmanagement.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Ik heb het geluk gehad dat ik dit jaar Het Rotterdam Gala mag organiseren met drie andere studenten. In 2018 is Het Rotterdam Gala ontstaan, omdat de gemeente geen budget had om kinderspeeltuinen in Rotterdam op te knappen. Burgemeester Aboutaleb wilde daarom iets organiseren waarmee hij de ontwikkeling van Rotterdam kon bevorderen.

In 2018 en in 2019 is Het Rotterdam Gala georganiseerd op een bijzondere locatie. Tijdens dit benefietgala wordt geld opgehaald voor stichting Rotterdam Mooier Maken. Met het geld dat wordt opgehaald door middel van een veiling, realiseert de stichting ieder jaar diverse en mooie projecten in de stad Rotterdam.

In 2018 werden tientallen Rotterdamse speeltuinen opgeknapt en in 2019 werd de eerste Powergarden (belevingstuin) aangelegd voor dementerenden. Dit jaar is het goede doel Powervrouwen.

Het programma wordt ieder jaar gevuld met een heerlijk gangendiner met bijpassend entertainment.

Burgemeester Aboutaleb is de gastheer van Het Rotterdam Gala. De gasten van Het Rotterdam Gala zijn Rotterdamse ondernemers die graag projecten die door stichting Rotterdam Mooier Maken worden gerealiseerd, ondersteunen. De ondernemers krijgen tijdens deze avond de mogelijkheid om te netwerken met elkaar. Het Rotterdam Gala wordt dus niet alleen gezien als een benefietgala maar ook als een netwerkavond waar ondernemers hun persoonlijke kennis met elkaar kunnen delen.

Door het organiseren van deze avond ontstaat er een saamhorigheidsgevoel onder de ondernemers.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Voor dit project ben ik de voorzitter van de groep. De reden dat ik graag voor het voorzitterschap wilde gaan is omdat ik op EuroCollege heb ervaren dat efficiënt werken erg belangrijk is. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat er tijdens een project iemand is die de leiding neemt en weet waar hij/zij het over heeft.

Is het voorzitterschap zwaarder of minder zwaar dan je had verwacht?

Om eerlijk te zijn is het voorzitterschap niet veel zwaarder dan ik had verwacht. Wat mij wel is opgevallen is dat het voorzitterschap niet voor een ieder is weggelegd. Elke donderdag na de lessen hebben wij een voorzitterstraining waarin wij het verloop van onze projecten bespreken. Naast de trainingen ben ik als voorzitter eindverantwoordelijk voor alles wat er gebeurt binnen de groep en voor alles wat er uit de groep gaat. Hierdoor wordt er wel een extra druk op mij gezet, omdat ik ervoor wil zorgen dat alles goed verloopt.

Hoe is het om een groep aan te sturen?

Ik heb een hele leuke groep, wij kunnen goed samenwerken. Het is fijn dat ik een groep mag aansturen die elkaar respecteert en open is naar elkaar toe. Het voorzitterschap helpt mij ook om mijzelf voor te bereiden op mijn toekomst wanneer ik als manager te werk zal gaan.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Persoonlijk vind ik het super leuk om nauw samen te werken in een groep. Als je elkaar beter leert kennen, leer je ook wat ieders sterke en zwakke punten zijn. Deze kunnen goed gebruikt worden tijdens het werken aan het project. Natuurlijk heeft samenwerken in een groep zijn minder leuke punten, maar als er goede afspraken worden gemaakt en iedereen zich hieraan houdt kan het (bijna) niet mis gaan!

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Wij hebben als groep al eens een No Pain, No Gain moment gehad. Wij hebben tijdens de eerste deadline tot twee keer toe (rapportage en presentatie) een NO GO gehad. De week voor de deadlines zijn het zwaarst. We maken lange schooldagen wat betekent dat we soms nog tot 23:00 uur op school aan het werk zijn. De volgende dag moeten we dan weer fris en fruitig om 09:30 aanwezig zijn op school. Dit zijn de momenten dat je moet doorzetten!

En jij persoonlijk?

Als voorzitter heb je veel verantwoordelijkheden. Als de groep dan een NO GO krijgt, wordt de ‘schuld’ uiteraard op mij geschoven. Dit zijn soms wel lastige momenten omdat ik dan het gevoel krijg dat ik mijn groep heb laten vallen. Desondanks staan zij altijd voor mij klaar en ik voor hen. Een No Pain, No Gain moment hoort erbij op het EuroCollege!

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

We leren tijdens het Senior Project veel aspecten kennen van het organiseren van een evenement die in de theorie niet veel terugkomen. Het Senior Project leert mij wat het hele proces is om een groot project neer te zetten.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik wil graag mijn eigen bedrijf opzetten dat feesten zal organiseren in onder andere clubs als Villa Thalia of Club Blu. Ook wil ik eventmanager worden voor andere grote projecten. Het Senior Project helpt mij te begrijpen wat de stappen zijn om een succesvol evenement neer te zetten. Denk hierbij aan het bedenken van een uniek concept, het zoeken naar de juiste sponsoren en de productie van een evenement. Al deze dingen zijn handig om later mijn eigen weg op te gaan.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen en hoe zorgen jullie er voor dat jullie toch het juiste resultaat bereiken?

Corona heeft zeker invloed gehad op onze voorbereidingen. Een gala is natuurlijk een groot evenement waar veel personen op afkomen. In verband met Corona moesten wij naar meerdere opties kijken, mocht het zo zijn dat de maatregelen niet versoepelen en wij ons moeten beperken met het aantal gasten. Denk hierbij aan een hybride event of volledig online. Wij hopen dat wij Het Rotterdam Gala op de ideale manier mogen uitvoeren, maar de tijd zal het ons vertellen!