De komende tijd stellen we de Senior Projectgroep Career Conference Day 2021 aan jullie voor. Deze week Tim Poort, verantwoordelijke voor de marketing van dit project.

Eerder verscheen er al een artikel over dit Senior Project, hier lees je meer over het evenement.

Korte introductie

Mijn naam is Tim Poort, ik ben 22 jaar en ik studeer Hospitality & Event Management aan EuroCollege Utrecht. Op dit moment zit ik in het tweede jaar. Ik besloot het versnelde traject van EuroCollege in te gaan, nadat mijn vorige opleiding op een andere hogeschool me geen voldoening gaf. De behoefte aan een andere omgeving die het beste uit mezelf haalde was sterk, en de kansen die EuroCollege biedt voor een toekomstige carrière waren eigenlijk al redenen genoeg om er te beginnen.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Samen met mijn projectgroep organiseer ik de Career Conference Day 2021. (CCD) Dit is een evenement voor alle studenten van EuroCollege gericht op educatie, motivatie, inspiratie en entertainment. Een uniek thema staat centraal en loopt als rode draad door het programma. Dit dagprogramma is gevuld met sprekers, workshops en andere activiteiten die het echt een waardevolle dag maken voor de studenten en andere aanwezigen.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

In de projectgroep ben ik verantwoordelijk voor de sprekers en marketing van CCD. Het is de bedoeling dat ik inspirerende, interessante sprekers onderzoek en benader die aansluiten bij het thema van het evenement. Wat betreft de marketing is het de bedoeling dat ik me bezig hou met de sociale media en de overige promotie naar de stakeholders. Ik heb bewust gekozen voor deze rol in de groep. Zo wilde ik me op het gebied van marketing meer ontwikkelen, en dit leek me erg leerzaam bij een real-life evenement. Ook wilde ik mijn stempel op het evenement drukken door een belangrijk onderdeel van CCD, de sprekers, te selecteren en binnen te halen.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Je ontwikkelt je enorm op het gebied van communicatie doordat je veel met mensen omgaat die niet direct dicht bij je staan. Iedereen in de groep voelt zich steeds meer verbonden met elkaar en dit maakt het erg leuk. Een nauwe samenwerking kan ook verassende inzichten met zich meebrengen die je nog niet eerder over een persoon wist.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Het eerste thema van CCD, waar we enkele maanden samen hard aan werkten, werd uiteindelijk afgekeurd. Dit betekende dat we kostbare tijd hadden verloren. We moesten dus op korte termijn met nieuwe ideeën komen om op schema te blijven. Onze discipline werd hier getest, echter zijn we hierdoor in toekomst beter voorbereid op veranderingen.

En jij persoonlijk?

Onderdelen waar ik veel tijd in had gestoken en trots op was, moesten wel eens op het laatste moment worden aangepast. Hier had ik moeite mee, omdat ik er niet altijd rekening mee hield in mijn agenda.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Tot dusver heb ik vooral geleerd hoe belangrijk goede communicatie is in een groep. Slechte communicatie kan namelijk leiden tot onnodige fricties. Het is een kleine moeite om net dat duidelijkere extra berichtje te sturen of een groepsgenoot op een andere manier belangrijke informatie over te brengen.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

In de toekomst wil ik mijn stempel drukken in de dance industrie. Dit wil ik doen door een eigen festivalconcept te bedenken, neer te zetten en internationaal uit te breiden. Het Senior Project helpt hierbij, doordat ik veel met externe partijen leer te communiceren en samen te werken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona dwong ons te denken in creatieve oplossingen en tijd te steken in plannen die rekening houden met de maatregelen van het RIVM. Zo hebben we gedacht aan een onlineconcept, en gaan we bij iedere corona veilige keuze na of het niet ten koste gaat van de interactie.