Op EuroCollege word je klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Gedurende alle opleidingen coachen wij studenten op hun mentaliteit, wilskracht en daadkracht. Dit maakt onze alumni zeer geliefd op de arbeidsmarkt. Wij blikken met een aantal van hen terug op hun studie en bespreken hun succesvolle carrière. Dit keer is de beurt aan Pepijn Aarts.

Welkom terug! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Mijn naam is Pepijn Aarts en ik ben 27 jaar. Ik heb in 2018 mijn hbo International Hotel & Hospitality Management diploma behaald aan EuroCollege in Rotterdam. Momenteel ben ik werkzaam als Food & Beverage Manager bij het Regent Phu Quoc resort hotel in Vietnam.

Wat leuk om je weer te spreken, Pepijn. Je bent als F&B manager verantwoordelijk voor alle restaurants van het resort. Hoe ben je naar deze positie gegroeid?
Ik ben in 2016 via EuroCollege in contact gekomen met een hotel in Hanoi Vietnam. Daar heb ik in 2017 mijn eindstage van 10 maanden mogen doen. Na mijn afstuderen in 2018 ben ik terug naar Vietnam gegaan om mijn carrière verder te ontwikkelen.

Toen ben ik in contact gekomen met een General Manager van Accor hier in Phu Quoc Vietnam en kreeg ik de kans om mee te werken aan de opening van een nieuwe Beach Club. Vanuit hier zou ik dan doorgroeien naar een positie in een nieuw resort op het eiland. Na bijna een jaar van voorbereidingen opende dit resort in 2020 en heb ik als Bars & Beverage Manager mogen werken aan alle Beverage gerelateerde zaken. De afgelopen jaren waren uitdagend en hard werken, maar een geweldige ervaring met enorm veel leermomenten.

In 2020 ben ik aangenomen bij Regent, onderdeel van IHG, in Phu Quoc Vietnam. Ik ben gestart als restaurant Operations Manager tijdens de pre-opening en inmiddels ben ik F&B manager nadat het resort officieel is geopend in april dit jaar. Meewerken aan een pre-opening van een groot resort geeft je de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Je bent maanden bezig met voorbereidingen: nieuwe team members aannemen, trainen, restaurant concepten opzetten, met leveranciers onderhandelen, menu’s samenstellen, equipment selecteren en nog veel meer.

Dat klinkt als een veelzijdige en uitdagende functie. Voordat je als hotelier begon, studeerde je aan EuroCollege. Hoe kwam je in aanraking met EuroCollege?
Ik heb gedurende mijn schooltijd in restaurants gewerkt en ik ging uiteindelijk op zoek naar een studie waarmee ik dit verder kon ontwikkelen. Ik ben toen naar een open avond geweest op EuroCollege Rotterdam en de school sprak mij erg aan.

Wat was je eerste indruk van EuroCollege toen je er ging studeren?

Ik denk dat het verschil tussen EuroCollege en een andere school het persoonlijke contact is. Daarnaast leer je werken met discipline en deadlines. De eerste indruk was voor mij professioneel, maar ook informeel wanneer mogelijk. Work hard, play hard! Je maakt lange dagen maar daarna heb je een leuke tijd met studenten en ook met begeleiders.

Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad op school. Nadat je was afgestudeerd, hoe was de overgang naar het bedrijfsleven?
De projecten en de intensieve voorbereiding van het Senior Project maakte de overgang wel wat makkelijker. Ik zou studenten zeer aanraden om een stage te doen in het buitenland zoals Azië, aangezien je daar echt leert wat hard werken is. Daarnaast biedt een stage de mogelijkheid om een ander land te ontdekken en een nieuwe cultuur te leren kennen. Mijn tijd op EuroCollege heeft mij goed kunnen voorbereiden op het echte werkveld door een combinatie van theorie en praktijkervaring te bieden tijdens zowel projecten als stages.  

Hoe kijk je als hotelier naar de huidige situatie in het werkveld?

De huidige markt zorgt voor uitdagingen. We zien een grote verandering in onze target market en ook het aanbod van personeel is een stuk minder. Dit komt natuurlijk doordat het toerisme overal ter wereld weer tegelijkertijd opgang komt. Dit biedt voor hoteliers natuurlijk weer kansen. Zeker in het hogere segment van hotels zal persoonlijke service altijd voorop staan en in deze markt is dat hetgeen waarin hotels zich kunnen onderscheiden. Ik zie Azië en het Midden-Oosten wel echt als dé plek met veel kansen voor ambitieuze hoteliers. Ik raad iedereen aan om de stap maken om hier een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Wanneer je op het geheel terugkijkt, hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan je carrière als succesvolle hotelier?

Op EuroCollege heb ik geleerd dat opgeven nooit een optie is en dat je altijd een doel moet hebben om naartoe te werken. Alle quotes die destijds op de muur hingen op EuroCollege Rotterdam zijn tijdens de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden, zoals bijvoorbeeld: a goal is a dream with a deadline.

Mooi gezegd! Welke volgende carrière plannen zitten er in de pijplijn?
Ik ben pas net doorgegroeid naar mijn nieuwe positie binnen Regent en verwacht het komende jaar nog wel in Vietnam te blijven. Je weet natuurlijk nooit wat voor kansen er zijn, maar ik ben wel van plan om hierna naar een ander land te gaan in Azië of het Midden-Oosten. Ik vind het ook een geweldig vooruitzicht dat ik niet weet in welke landen ik de komende jaren zal wonen en werken. Ik ben wel vastberaden om verder door te groeien in het luxe segment van de Hospitality markt.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om even met ons te spreken, Pepijn. Wij wensen je veel succes bij het behalen van je doelen en de volgende stappen binnen je carrière!