Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten theoretische kennis weten toe te passen in de praktijk. Om deze reden kennen onze opleidingen niet één, niet twee, maar zelfs drie stageperioden. Wanneer de meeste scholen zich klaar maken voor de vakantie, gaan bij ons de studenten hard aan de slag om een stageplek te zoeken. In de zomer gaan zij namelijk drie maanden op stage. Wij vroegen een aantal studenten, die momenteel werkervaring aan het opdoen zijn, naar hun werkdag, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Anne van der Putten.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Zeker. Mijn naam is Anna van der Putten en ik volg de mbo-opleiding Evenementen en Hotel Management aan EuroCollege Utrecht.

Leuk om je even te spreken, Anna. Waarom heb je voor een studie op EuroCollege gekozen?
De persoonlijke begeleiding die op EuroCollege wordt aangeboden sprak mij erg aan. Als het wat minder gaat of als je ondersteuning nodig hebt, staat er altijd iemand voor je klaar. Je merkt echt dat zowel docenten als stafleden tijd in je willen steken en je vooruit willen helpen. Ook worden de lessen gegeven door specialisten uit het bedrijfsleven wat de lesstof extra bijzonder maakt.

Goed om te horen. Waar loop je momenteel stage?

Bij Le Panoramic! Dit is een camping in een gebergte genaamd Annecy in Frankrijk.

Dat klinkt interessant. Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Het leek mij een mooie uitdaging. Ik wilde graag mijn Frans verbeteren en dit leek mij de perfecte gelegenheid om dit te doen. Daarnaast is er de mogelijkheid dat ik het bedrijf eventueel later zou kunnen overnemen. Het kan dus zijn dat deze stage een voorproefje is van mijn toekomst!

Wauw, wat bijzonder. Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?
Ik ben met dit bedrijf in aanraking gekomen door kennissen en familieleden.

Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?
Ik heb de stage zelf gevonden, maar EuroCollege heeft mij wel voorbereid op wat ik kon verwachten. Het is natuurlijk niet niks om stage te lopen in het buitenland. Door alle lessen was ik er wel zeker van dat ik voldoende voorbereid was om dit avontuur aan te gaan.

Dat is mooi. Wat is je functie en hoe ziet je werkdag er ongeveer uit?
Ik ben werkzaam als Food & Beverage Manager. Dit houdt in dat ik hoofdverantwoordelijk ben voor de voedsel- en drankvoorziening van het bedrijf en stuur ik het personeel aan. Daarnaast ondersteun ik ook andere afdelingen waar nodig. 

Klinkt als een veelzijdige functie waar je veel kan leren. Wat is tot nu toe het grootste leermoment geweest tijdens je stage?
Dat is dan toch wel het omgaan met kritiek van de gasten. Het kan natuurlijk voorkomen dat er soms iets misgaat, aangezien ik de hoofdverantwoordelijke ben is het dan ook aan mij om oplossingen te bieden. In het begin vond ik dat wel eens lastig, maar oefening baart kunst zal ik maar zeggen.

En heb je deze momenten ook ervaren tijdens je studie?
Als je je doelen wilt behalen moet je doorzetten. Dat klinkt misschien heel logisch, maar altijd blijven doorgaan en niet opgeven is makkelijker gezegd dan gedaan. Op EuroCollege word je gecoacht hierin en doe je ook ervaring op met No Pain, No Gain. Vooral tijdens de stages en projecten krijg je hiermee te maken.   

Zo is het maar net. Ten slotte, wat zijn je carrièredoelen?
Ik heb een aantal carrièredoelen. Allereerst wil ik mijn mbo- en hbo-diploma halen. Daarna zou ik graag nog een master willen doen. Na mijn studententijd zou ik een restaurant willen openen in Frankrijk. Dit is een lang proces, maar ik ben ervan overtuigd dat dit mij gaat lukken zolang ik niet opgeef. De stage is ieder geval al een mooie stap in de juiste richting!

Mooi gezegd. Hartelijk dank voor je tijd, Anna. Veel succes bij het afronden van je zomerstage en bij het behalen van je doelen. Zet ‘m op!