International Event Management

"Deze school heeft mij veranderd. Ik heb doelgericht leren denken. Ik heb ook ontdekt dat ik verantwoordelijkheid kan dragen en vooral de top wil halen. Naar deze school gaan is het beste besluit tot nu toe in mijn leven geweest."

International Event Management

EuroCollege Hogeschool is sinds 1995 actief als opleider in Event Management. De bijzondere opleiding International Event Management® (hbo) is een door ons ontwikkelde en hbo-bacheloropleiding en behoort tot de beste opleidingen van Europa. Het is de enige door het minsiterie van onderwijs en de NVAO geregistreerde evenementenopleiding.

Bezoek de open dag Vraag brochure aan Echte events organiseren

Evenementenindustrie

De evenementenindustrie is internationaal gezien een miljardenbusiness. Olympische spelen, Oscaruitreikingen, wedstrijden om de wereldbekers, concerten en beurzen worden steeds professioneler georganiseerd. Jongeren kunnen in de VS en Engeland al jaren studeren voor een degree in Event Management. Deze ontwikkeling vindt nu ook in Nederland plaats. Wie heeft niet gehoord van Dance Valley, Sensation of het ABN AMRO World Tennis Tournament? Beurzen worden steeds meer een belevenis waar klanten en bedrijven direct met elkaar in contact komen. Nederland is internationaal trendsettend in dance concepten. Nederlandse DJ’s toeren de wereld rond. Wie de laatste concerten van Lady Gaga, Tomorrow land heeft bezocht of Hardwel heeft zien optreden, weet dat de lat hoog ligt.

Event Management is opgezet volgens het principe van learning by doing

Learning by doing

EuroCollege Hogeschool is sinds 1995 actief als evenementenopleider. De studie International Event Management is opgezet volgens het principe van learning by doing. Na acht weken van intensieve theorie gooien we je in het diepe van de nietsontziende praktijk. Daarna volg je weer vier maanden les. In het eerste jaar doe je niet alleen ervaring op tijdens een werkoriëntatie, maar ook tijdens twee operationele projecten en de zomerstage. In het tweede jaar volg je lessen en werk je daarnaast in teamverband aan een real life evenement. Je beslist dan over mensen en echte contracten. In het laatste gedeelte van je studie staan de managementstage en de scriptie gepland.

Echte business, echte evenementen

Real life praktijk en theorie gaan hand in hand. De praktijkervaring wordt tijdens de lessen verdiept en vice versa. Onder begeleiding pas je in een real life project toe wat je geleerd hebt. Of je nu een event opzet en uitvoert, een concept voor een nieuwe event lanceert, een online campagne ontwerpt of een middels eventmarketing een product scherper in de markt positioneert: jij en je team zijn verantwoordelijk voor het idee, het budget, de verkoop, de marketing, de organisatie en de uitvoering. Je werkt samen, hanteert conflicten, verlegt je grenzen en lost ter plekke duizend-en-één problemen op.

Allround projectmanager

Na deze opleiding ben je een allround, slagvaardig en ondernemend projectmanager in de evenementenindustrie. Of je nu wordt ingezet tijdens een feest, een sportfestijn, een wereldconferentie of een beurs: als evenementenmanager kun je organiseren, concepten bedenken, plannen, creëren, mensen motiveren en aansturen en beschik je over financieel inzicht. Je bent bekend met culturele diversiteiten en de consequenties daarvan voor de aanpak van het evenement waarbij je betrokken bent. Je hebt een multidisciplinaire kijk op zaken.

Vraag een brochure aan! Wat vinden de evenementenstudenten?

De deadline is heilig

Je bent bij uitstek een teamspeler en je vindt het normaal om zelf zaken hands on aan te pakken. Als evenementenmanager weet je dat deadlines heilig. Je beheerst de spelregels van gastvrijheid en stelt in heel je handelen de opdrachtgever centraal. Natuurlijk ben je een echte netwerker. Veel bedrijven maken gebruik van evenementen om contacten te leggen met hun klanten en consumenten. Een CHIO bijvoorbeeld kan niet zonder een ‘Stroodorp’.


Na deze opleiding ben je een allround, slagvaardig en ondernemend projectmanager in de evenementenindustrie.

Welke vakken krijg je?

De opleiding is International Event Management is gebaseerd op het door EuroCollege Hogeschool en het bedrijfsleven ontwikkelde beroepsprofiel van Evenementen Manager. Deze versnelde opleiding duurt tweeënhalf tot drie jaar. Gedurende de lesweken ga je vier lange dagen in de week naar school. Je krijgt les en training in vakken als evenementen- en projectmanagement, special events, sportmanagement, event operations, beursmanagement, conference management, management & organisatie, eventmarketing, internetmarketing, bedrijfseconomie, imagineering, cross cultural management, advies & offerte, kwaliteitsmanagement, sponsorship, scenarioschrijven, onderzoek, communicatie en Engels.

Gedurende de lesweken ga je vier lange dagen in de week naar school.

Praktijk en training

Je commerciële- en managementtalenten worden intensief getraind. De theorie en de praktijk komen samen tijdens de projecten en de stages. De studie rond je af met de verdiepingsleeslijst en een bachelorscriptie. Om te wennen aan de werkdruk studeer je het eerste jaar begeleid op school. Wil je succesvol zijn in deze branche, dan heb je de juiste opleiding nodig, een gezonde portie discipline, ervaring en de juiste contacten.


Het leuke aan een kleine school als deze is dat iedereen elkaar kent. Dit leidt er toe dat studenten elkaar ondersteunen en goed samenwerken..

Openingsact Career Conference Day