International Event Management

'Ik ben enorm veranderd. Ik weet wat ik wil. Ik heb ontdekt dat ik verantwoordelijkheid kan dragen en vooral de top wil halen. Naar deze school gaan is het beste besluit tot nu toe in mijn leven geweest."

Event Management

EuroCollege Hogeschool is sinds 1995 actief als opleider in Event Management. De unieke opleiding International Event Management® (hbo) is een door ons ontwikkelde en geregistreerde bacheloropleiding en behoort tot de beste opleidingen van Europa.

Aanvragen intakegesprek Vraag brochure aan

International Event Management. Wat leer je?

De studie is opgezet volgens het principe van learning by doing. Na acht weken van intensieve theorie gooien we je in het diepe van de nietsontziende praktijk. Daarna volg je weer vier intensief maanden les. In het eerste jaar doe je niet alleen praktijk ervaring op tijdens een werkoriëntatie, maar ook tijdens een operationele project en de zomerstage.

In het tweede jaar volg je lessen en stort jij je samen met je team op het senior project. Je beslist dan over echte mensen en echte contracten. In het laatste gedeelte van je studie staan de managementstage en het praktijkgerichte onderzoek centraal.

Duur van de studie en vakken

De opleiding is gebaseerd op het door EuroCollege Hogeschool en het bedrijfsleven ontwikkelde beroepsprofiel van Evenementen Manager. De versnelde opleiding duurt 2 1/2 jaar tot 3 jaar. Gedurende de lesweken ga je vier lange dagen in de week naar school.

Je krijgt les en training in vakken als evenementen - en projectmanagement, special events, sportmanagement, event operations, management & organisatie, online marketing, marketing, event marketing, sponsorship, imagineering, advies & offerte, scenario schrijven, onderzoek en communicatie. De integratie van de theorie vindt plaats tijdens de stages en projecten. De studie rond je af met de verdiepingsleeslijst en een praktijkgericht onderzoek.


"Alone we can do so little together we can do so much."

De opleiding eventmanagement van EuroCollege behoort tot de beste opleidingen van Europa


"De sfeer op school is heel bijzonder en fijn. Iedereen kent elkaar en er hangt nooit een negatieve sfeer. Iedereen maakt lange en zware dagen en je helpt elkaar."

Openingsact Career Conference Day