Vandaag is het zover. De Senior Project Week gaat weer van start! In deze bijzondere tweede editie zullen de tweedejaars hbo-studenten workshops, lezingen en coaching sessies bijwonen die hen verder helpen bij het realiseren van hun eindproject.

Afgelopen oktober werd tijdens de eerste Senior Project Week het schooljaar al in stijl afgetrapt. Toen kregen de studenten voor het eerst te horen welk grootschalig project zij dit jaar mogen organiseren. Daarnaast maakten zij kennis met hun projectgroep en de externe opdrachtgever.

Enkele maanden verder zijn de studenten gesetteld in hun projectgroep en hebben zij ieder hun eigen functie. Zo is de één bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de sponsorwerving en financiën, de ander voor de programmering van het evenement en weer een ander voor het studentencontact. Op deze manier leren zij gericht en met focus hun doelen te behalen en hun bijdrage te leveren aan de groep.

Om de studenten te voorzien van extra vaardigheden om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren, zullen zij deze week meerdere workshops en coaching sessies bijwonen. Zij hebben in de eerste projectweek al kennis gemaakt met belangrijke thema’s zoals groepsdynamica en motivatie. Toch zullen zij deze Senior Project Week anders ervaren, aangezien zij nu in de praktijk hebben ondervonden wat samenwerken nu echt inhoudt. Dit is hét moment om uitdagingen aan te pakken, de focus bij te stellen en met nieuwe kennis en motivatie het leertraject voort te zetten.

Naast groepssessies met hun coaches zullen de studenten ook de kans krijgen om lezingen bij te wonen van een aantal gastsprekers. Zo komen er woensdag 2 mysterie sprekers in Rotterdam

Ook Hester Francken van Business Models Inc. zal aanwezig zijn tijdens de Senior Project Week. Het bedrijf ondersteunt andere bedrijven bij het ontwikkelen van groeistrategieën en werkt onder andere samen met ING, Heineken en Ikea. Hester zal met de studenten spreken over persoonlijke groei, innovatie en verbinding.

De Senior Project Week zal wederom worden afgesloten met de beroemde EuroCollege borrel. Wij wensen alle tweedejaars studenten een leerzame, motiverende en vooral succesvolle week toe. Veel plezier de komende week en zet ‘m op!