De tweedejaars hbo-studenten zijn druk bezig met hun Senior Projecten. Een van die projecten is het EuroCollege Sport Event. Graag geven we jullie een kijkje in het project, wat houdt het in, waar werken de studenten aan en wat zijn hun rollen binnen het project. Je leest het hier!

Het EuroCollege Sport Event

“Dit jaar gaat het allereerste EuroCollege Sport Event plaatsvinden. Hierbij zullen alle vier de vestigingen (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Groningen) samenkomen. Dit willen wij als projectgroep fenomenaal aftrappen!”

“De kracht van EuroCollege ligt onder ander in de kleinschaligheid van de school. EuroCollege is inmiddels flink uitgebreid. Aangezien de vestigingen verspreid zijn over het land, bestaat er een kans dat de saamhorigheid onder de studenten van verschillende vestigingen afneemt. Dat terwijl de school van oudsher streeft naar een sterk saamhorigheidsgevoel. Het EuroCollege Sport Event heeft als doel dit te voorkomen, door middel van sport!” aldus de projectgroep.

Functies

De Senior Projectgroep bestaat uit vijf leden met allemaal hun eigen rol. Op deze manier leren de studenten in professionele setting samen te werken en hebben zij de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in een bepaalde rol.

Amber is de voorzitter, zij geeft leiding aan de groep. Daarnaast houdt zij zich bezig met de communicatie met externe partijen.
Nadine is de vicevoorzitter van de groep, zij ondersteunt Amber met het sturen van de groep en werkt daarnaast samen met Mila aan de sponsoring.
Mila is verantwoordelijk voor de sponsoring. Dat houdt in dat zij partijen zoekt die het project financieel willen ondersteunen.
Joery houdt zich bezig met de financiën, hij zorgt er voor dat de begroting goed wordt bijgehouden en het financiële plaatje klopt.
Yousra is verantwoordelijk voor de marketing en de imagineering van het EuroCollege Sport Event. Zij zorgt dat er beleving en emotie wordt toegevoegd aan alle marketing uitingen van het project. Lees hier meer over haar ervaringen met het Senior Project.

Doel van het Senior Project

Er komt dus nog al wat kijken bij zo’n Senior Project. De studenten worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Daarnaast krijgen zij door middel van het project de mogelijkheid om de kennis die zij hebben opgedaan tijdens hun studie in de praktijk te brengen. Natuurlijk weet EuroCollege ook dat zij nog niet alle kennis in pacht hebben, daarom worden zij ondersteund met verschillende seminars, workshops en andere sessies. Dit gebeurt onder andere tijdens de Senior Project week.