House of Menen EuroCollege-studenten

Rick Moorman is al negen jaar nauw verbonden met EuroCollege. Hij levert de maatpakken, die als business uniform op de donderdagen en andere speciale dagen door alle studenten gedragen worden. Rick Moorman biedt al jaren hbo-waardige stageplekken en zal vanaf dit jaar ook betrokken zijn bij twee senior projects.

Business & Entrepreneurship studenten denken mee

Rick Moorman

Rick Moorman heeft sinds 1981 een herenmodezaak in Amsterdam-Zuid, die hoogwaardige kostuums biedt voor zowel privé als zakelijk Nederland. Zeven jaar liep Rick Moorman rond met een idee in zijn hoofd: een mini warenhuis openen voor alleen mannen. Mede door het gedegen onderzoek en een concept dat twee Business & Entrepreneurship studenten van EuroCollege vervaardigden, is dit idee werkelijkheid geworden. Rick Moorman House of Men is een totaal ander concept voor een mannenmodezaak; waarin de man niet alleen kleding koopt, maar ook zich traditioneel kan laten scheren en hoogwaardige producten als gadgets, boeken en wijn kan aanschaffen. 

Succesformule

Het is mede dankzij Joost van Liere en Niels van der Valk dat de winkel het succes is dat het nu is. “Deze jongelui hebben laten zien dat ze een goed en uitvoerbaar plan kunnen ontwikkelen en realiseren. Ik geloof heilig in de visie en commitment van jonge mensen; ze zijn een grote bron van inspiratie”.

Business club event

Dit jaar mogen studenten International Event Management het ‘event of the year’ organiseren voor de Business Club van Rick Moorman. De studenten hebben de vrijheid gekregen om binnen de gestelde kaders van de opdrachtgever een uniek event te organiseren dat gelijk staat aan exclusiviteit en hoogwaardige kwaliteit. “Ik kijk uit naar het uitbreiden van de huidige samenwerking en heb hoge verwachtingen van deze jongelui”. Ze hebben tot noch toe laten zien dat ze in staat zijn om verrassende concepten te ontwikkelen en die ook uit te voeren. EuroCollege studenten zijn anders dan anders: hebben commitment en weten wat doorbijten is. Ze doen alles anders in vergelijking tot andere studenten. Daarnaast weten EuroCollege studenten altijd te verrassen en verwachtingen te overtreffen.”veroveren zij de toekomst!

EuroCollege geeft kaders en richting

Het is ook een groot compliment voor de school: ze geven kaders en richting. Tevens legt de school de lat altijd hoog. Ik zie het iedere jaar weer bij de introductiedagen, als ik de studenten kom opmeten voor hun maatpak. Ze komen binnen als gewone jongens en meisjes en binnen no-time ontwikkelen ze zich tot dames en heren met een enorme drive en zelfbewustzijn. Deze studenten gaan er ook echt voor. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat de projectgroep een prachtig event gaat realiseren, waar ik trots op kan zijn. Ik laat mij graag verrassen!”. Mijn boodschap aan andere ondernemers is dan ook: “Heb vertrouwen in de jonge generatie, met de juiste opleiding en coaching