De komende tijd stellen we de Senior Projectgroep Career Conference Day 2021 aan jullie voor. Deze week Boym Rijkers, voorzitter van deze projectgroep.

Eerder verscheen er al een artikel over dit Senior Project, hier lees je meer over het evenement.

Korte introductie

Mijn naam is Boym Rijkers en ik ben 22 jaar. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege Utrecht. In het tweede jaar op deze school krijg je te maken met het Senior Project. Hierbij werk je samen met een aantal andere studenten een real life project uit. Het project waar ik momenteel aan werk is de jaarlijks terugkomende Career Conference Day (CCD). Een congres met inspirerende sprekers, workshops en entertainment voor alle studenten van de school.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen dit project ben ik de voorzitter van de groep. Dit betekent dat ik de projectleden aanstuur en eindverantwoordelijke ben van het evenement. Het is van de belang dat ik een goede planning bijhoud en goed communiceer naar de opdrachtgever en de mensen boven mij en vervolgens weer de juiste instructies geef aan mijn team. Ik moet mijn team motiveren en zij moeten mij kunnen vertrouwen, een goede samenwerking is van groot belang voor een positief resultaat. Binnen de groep heb ik een vicevoorzitter gekozen. Iedereen die interesse had in deze functie mocht hier naar solliciteren en vervolgens koos ik wie ik dacht dat het beste bij mij zou passen.

Wat houdt een hybride evenement in?

Een hybride evenement houdt in dat het deels live en deels online uitgevoerd wordt. In het geval van de CCD betekent dit dat de studenten allemaal op hun eigen vestiging zullen zijn en dat de sprekers, workshopleiders en stagemarkt bedrijven op een externe locatie zijn. Vanaf deze locatie wordt een live stream uitgezonden. Wat deze locatie gaat zijn houden we nog even geheim, dit is namelijk een verrassing voor onze gasten.

Een goede samenwerking is van groot belang voor een positief resultaat.

Hoe is het om samen te werken?

Het samenwerken in onze projectgroep gaat goed. Iedereen is gemotiveerd en we kunnen goed samenwerken. Als voorzitter ben ik best direct, dit heb ik al een paar keer gehoord van projectleden. Soms kan dit negatief uitvallen maar in onze projectgroep werkt dit positief, want iedereen weet wat ze aan mij hebben en wat ik van hen verwacht. Ik merk ook dat onderling iedereen elkaar veel helpt en respect aan elkaar laten zien. Dit zijn voor mij dan ook belangrijke kenmerken in een team.

Hebben jullie als projectgroep al No Pain No Gain momenten ervaren?

Wij hebben zeker No Pain No Gain momenten ervaren. Het herhaaldelijk opnieuw schrijven van plannen en rapportages is daar een van. In verband met COVID-19 veranderen er veel mogelijkheden omtrent het organiseren van een evenement. Het is aan ons om hier iedere keer op in te spelen en zo kan het wel eens zijn dat je hele plannen, waar je zo lang aan hebt gewerkt, totaal omgegooid moeten worden. Maar uiteindelijk als iedereen weer de ogen op het einddoel heeft wordt er al snel weer hard gewerkt.