Het nieuwe schooljaar is weer in volle gang en de studenten van EuroCollege werken als vanouds hard aan hun succesvolle toekomst. Vooral voor de eerstejaarsstudenten is dit een spannende tijd. Zij begonnen vorige maand vol enthousiasme en motivatie aan hun studie.  Wij vroegen een aantal van hen hoe zij terugkijken op deze bijzondere periode. Deze keer is de beurt aan Kyra Willemse

Welkom op EuroCollege! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Kyra Willemse. Ik ben 16 jaar oud en ik woon in Voorhout. Ik volg de mbo-opleiding International Business & Sales aan EuroCollege Amsterdam.

Bedankt voor je tijd. Allereerst, waarom heb je eigenlijk voor een studie aan EuroCollege gekozen?
Ik heb voor een studie aan EuroCollege gekozen omdat ik later een eigen onderneming wil. Door de combinatie van theorie en praktijk denk ik dat EuroCollege mij kan helpen om mijn doel te bereiken. Bovendien krijg je les van docenten uit het bedrijfsleven, waardoor de lessen leuker worden om te volgen. Ook vind ik de kleine klassen en persoonlijke aandacht erg fijn.

Goed om te horen. Je eerste schoolweek begon met de Boost Your Mindset week, hoe heb je dit ervaren?
Als een leerzame week. Er kwamen interessante sprekers met veel kennis en ervaring. Het was een leuk begin van het schooljaar en je kreeg een voorproefje van wat je allemaal gaat leren op EuroCollege. Een geslaagde week dus! 

Daar zijn wij blij om. Naar jouw mening, welke skills moet je beschikken om succesvol te zijn? 
Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om succesvol te worden, dat zijn onder andere: doorzettingsvermogen, risico’s durven nemen en geloven in jezelf. Ik ben er zeker van dat ik deze skills verder kan gaan ontwikkelen tijdens mijn studie.

Helemaal mee eens. Heb je doelen voor jezelf opgesteld voor de komende tijd?
Zeker. Op dit moment is mijn doel om mijn tentamens en opdrachten zonder herkansingen te halen. Ik weet dat dit een uitdaging gaat worden, maar ik ga er helemaal voor!

Dat is een mooi streven. Wat verwacht jij van het aankomende schooljaar?
Mijn verwachtingen zijn dat ik leer hoe ik een businessplan moet maken en dat ik aan het eind van het jaar een leuke en leerzame stage zal hebben. Door de docenten en begeleiding op het EuroCollege denk ik zeker dat dit haalbaar is.

Dat weten wij wel zeker! Bedankt voor je antwoorden, Kyra. We hopen dat je een fantastische en leerzame tijd tegemoet gaat bij ons op school.

Ook starten aan een studie bij EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!