Eelco laat 1444 studenten achter zich

Ik ben na een taai assessment traject aangenomen voor het Marriott accelerated managed programma Vita Futura. Het was toch leuk om te zien dat een student van EuroCollege Hogeschool 1444 studenten van allerlei Zwitserse en Franse scholen achter zicht liet. Misschien klinkt dat bescheiden. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met deze vliegende start. Aan het woord is Eelco Böhtlingk, afgestudeerd in 2008 als International Hotel & Hospitality Manager.

Assessment van Starwood had veel weg van presteren op EuroCollege

Tijdens het assessment werden de kandidaten van uiteenlopende Hogere Hotelschool, nationaal en internationaal, eindeloos aan de tand gevoeld over uiteenlopende onderwerpen. Iedereen was enorm gespannen. Eelco herkende dit van de presentaties die hij tijdens de senior projecten op EuroCollege deed. Ook toen was soms de spanning te snijden. Het was Go of No GO! Het viel hem op dat hij op EuroCollege een goede voorberediing had gehad.

Presenteren, zonder power point

Eelco vond het maar wat fijn dat erop EuroCollege aandacht besteed wordt aan authentiek presenteren. Geen power point, gewoon een goed verhaal. Veel concurrerenten zijn tijdens het assessment gesneuveld omdat ze niet zonder hun laptop konden tijdens de presentaties.

Streef altijd naar meer: Go for it!

Een goede carrièrestart kun je afdwingen door continu zelf naar mogelijkheden te zoeken om jezelf nuttig te maken. Wees niet tevreden met wat je in het begin ‘mag’ doen, maar streef altijd naar meer. Misschien een minder sexy advies, maar o zo belangrijk, is om je houding en gedrag aan te passen aan de rol die je in het bedrijf hebt. Toen ik begon stelde ik mij zeer terughoudend op naar mijn collega’s maar tegelijkertijd zeer gedreven naar mijn directe chef. Wanneer je eenmaal een duidelijk doel voor ogen hebt dan gaat het je 100% lukken om de baan te krijgen die je wilt.’

Het resort, een clip