Wie ben jij (korte introductie over jezelf, leeftijd, waar je vandaan komt, welke opleiding, welk studiejaar etc)

Ik ben Nicole Breunissen, ik ben 19 jaar en ik kom uit Zandvoort. Ik volg de opleiding International Hotel & Hospitality Management en zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding. In de zomer hoop ik afgestudeerd te zijn. Na mijn eindstage heb ik de functie Assistent General Manager aangeboden gekregen in het Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Dus ik ben al bijna een jaar werkzaam in dit hotel.

Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

Ik heb voor het EuroCollege gekozen vanwege de kleine klassen en de intensieve begeleiding die aangeboden werd. Eveneens zocht ik meer uitdaging dan bij een gewone hbo studie en vond ik het versnelde traject erg aantrekkelijk. Er is ook geen sprake van lesuitval, waardoor er altijd een vast ritme aangehouden wordt en ik alvast kon wennen aan de tijden van het ‘werkende leven’. Daarnaast worden er bij het EuroCollege geen saaie docent voor de klas gezet, maar zijn dit gemotiveerde en interessante docent die hun ervaringen koppelde aan de theorie uit het boek. Het beste van allemaal vind ik uiteindelijk toch dat het EuroCollege maar liefst drie stagemomenten in de opleiding biedt. Elke stageperiode is ingepland na intensief semester op school, zo kun je daarna meteen de theorie toepassen in de praktijk. 

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen?

Doordat ik na mijn eindstage een baan aangeboden kreeg als Assistent General Manager in het Hilton Amsterdam Airport Schiphol, ben ik, zeker in deze tijden, erg tevreden met hoeveel ervaring die ik kan opdoen. De komende twee tot drie jaar zou ik graag nog meer ervaring op willen doen in deze functie, aangezien ik heel veel leer van de General Manager. Daarna is mijn plan om via de Sales kant General Manager te worden van een Hilton hotel. Mijn carrière doelen bestaan de komende jaren uit zoveel mogelijk ervaring op doen en te leren van alle managers in het hotel. Maar ook om mijn ogen open te houden voor nieuwe kansen en mogelijkheden, er kan namelijk plotseling wat gebeuren waardoor je weer heel anders naar het leven gaat kijken. Daarom is flexibiliteit ook altijd heel belangrijk!

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

EuroCollege heeft mij enorm veel geleerd, niet alleen de theoretische basis van hotelmanagement, maar ook om doelen te stellen en hier volledig voor te gaan. EuroCollege heeft mij alle kennis en vaardigheden verstrekt om een top hospitality professional te worden. Bij EuroCollege merk ik dat het niet alleen een school is maar ook een beetje een bedrijf. Deadlines, doelen, dingen willen bereiken daar draait het op normale scholen niet om, maar in een bedrijf en op het EuroCollege wel en dat is wat, in mijn ogen, het verschil maakt tussen EuroCollege studenten en andere studenten. 

Wat was het meest leerzaam tijdens jouw studie?

Het meest leerzaam tijdens mijn studie was het tweede jaar, waarbij we naast het normale curriculum ook nog het Senior Project uitvoerden. Hierbij was ik voorzitter van het Senior Project ‘The Room’ waarbij wij de hotelkamer van de toekomst ontwierpen. Dit was lastig omdat het veel werk was en als je dit niet goed in plande, je onderging in hoeveelheid werk die je moest doen. Hierdoor heb ik geleerd om goed prioriteiten te stellen, zodat mijn aandacht en tijd goed verdeeld werden over het Senior Project en de vakken. 

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op het EuroCollege is zoals ik nog nooit had meegemaakt. Het lijkt een beetje op de sfeer op werk. ‘Work Hard, Play Hard’ is hoe ik de sfeer zou omschrijven, iedereen heeft namelijk zijn/haar eigen doel voor ogen en werkt daar ook heel hard voor. Dan waren de borrels die op de donderdagavonden plaatsvonden echt een moment om even uit te rusten en weer bij te komen van een intensieve week. Daarnaast is er een heel erg fijne sfeer op school, omdat de klassen zo klein zijn ken je iedereen en is het heel gezellig met de medestudenten.

Heb je No pain, No gain momenten ervaren? 

Mijn hele studie kan ik het beste beschrijven als No Pain, No Gain. Elk semester, elke stage en tijdens het Senior Project waren er momenten die zwaar waren en waar je toch doorheen moest. Achteraf kan ik echt zeggen dat ik er veel van geleerd heb en dat ik er erg door gegroeid ben, maar destijds vond ik het niet altijd even leuk. 

Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je trots?

Ik ben het meest trots op het succesvol afronden van semester 3 en 4. Deze semesters waren namelijk erg belangrijk en naast het gewone curriculum voerden we ook nog ons Senior Project uit, wat het wel lastig maakte om alles goed te balanceren. Het was een zwaar jaar maar ik kijk momenteel terug op een jaar waarin ik veel heb geleerd en alles in één keer af heb weten te ronden.

Welke vaardigheden heb je meer ontwikkeld tijdens je studie?

Tijdens mijn studie heb ik mijn doorzettingsvermogen en flexibiliteit steeds verder ontwikkeld. Mijn doorzettingsvermogen heb ik verder ontwikkeld doordat er altijd dingen zijn die je minder leuk vindt. Echter, heb je een bepaald doel voor ogen en daar moet je volledig voor gaan, dus even doorbijten en daarna wordt je beloond met het succesvol afronden van een opdracht of semester en dat gevoel is fantastisch. Mijn Senior Project heeft mij geleerd om flexibel te zijn, mijn groep en ik kwamen er op een gegeven achter dat bepaalde dingen niet mogelijk waren om te realiseren en dan moest ik als voorzitter snel schakelen en flexibel zijn om naar een oplossing te zoeken die wel mogelijk was. 

Hoe heb je de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stage gelopen?

Ik heb mijn werkoriëntatie gedaan bij het NH Amsterdam Centre op de Food & Beverage (F&B) afdeling. Dit vond ik de minst leuke stage, tijdens deze stage kwam ik er namelijk achter dat mijn passie helemaal niet bij F&B lag. Echter, was dit de eerste keer dat ik in een hotel werkte en heb ik wel veel geleerd. Deze stage had namelijk de basis gelegd voor mijn F&B management zomerstage in het Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Ondanks dat ik er andere stageplekken beschikbaar waren bij vele andere hotelketens had ik weer voor de Food & Beverage afdeling gekozen. Deze keuze had ik uitsluitend gemaakt omdat ik sinds dat ik klein ben, weg ben van het Hilton. Dit was de enige stagemogelijkheid bij de Hilton hotelketen voor die zomer, dus heb ik deze mogelijkheid met beide handen aangepakt en ben ik er volledig voor gegaan. Dit was namelijk het begin van mijn carrière bij het Hilton. Doordat deze stage weer niet echt was wat ik echt wilde, had ik een aantal doelen gesteld en een plan gemaakt om te bereiken wat ik echt wilde. Zo gezegd, zo gedaan, ik heb een crosstraining gedaan bij de Assistent van de toenmalige General Manager en na die dag werd mij een stageplek als Executive Office stagiaire aangeboden voor mijn eindstage. Ik heb een jaar uitgekeken naar het moment van het begin van mijn eindstage en ik heb tijdens mijn eindstage enorm veel geleerd. Maar uiteindelijk hebben de ervaringen van de voorafgaande twee stages de basis hiervoor gelegd en heb ik door mijn doorzettingsvermogen en flexibiliteit mijn huidige functie als Assistent General Manager gekregen.

Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Het grootste leermoment tijdens mijn studie was het succesvol afronden van de stages. Er zijn momenten die je niet leuk vind en waarbij je denkt ‘waarom moet ik dit doen?’, maar deze momenten hebben mij sterker gemaakt. En ondanks dat ik het soms minder leuk vond, was ik uiteindelijk heel blij dat ik mijn stages succesvol afgerond heb. Ik ben hierdoor persoonlijk ontzettend gegroeid en  ben zelfverzekerder geworden. Dit komt omdat ik elke keer een stapje dichter kwam bij wat ik echt wilde.