De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Thijs Maes van het Senior Project Green-Basilisk

Korte introductie van jezelf

Mijn naam is Thijs Maes en ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship aan het EuroCollege te Amsterdam. Samen met het team werk ik aan ons Senior Project Green-Basilisk.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Met de projectgroep werken wij aan een marktonderzoek voor het bedrijf Green-Basilisk. Green-Basilisk beschikt over een aantal unieke producten, die Zelf-Herstellend Beton mogelijk maken. De technologie is gebaseerd op micro-organismen die kalksteen produceren, hierdoor kunnen scheuren in beton autonoom hersteld worden. Op deze manier wordt de duurzaamheid van het beton enorm verbeterd.

Het bedrijf biedt internationale ervaring met verschillende lopende projecten in: Verenigde Arabische Emiraten, Japen, Taiwan, België, Duitsland, Nederland, Zuid-Korea, Singapore, India en Portugal. Momenteel is de organisatie Green-Basilisk geïnteresseerd in het betreden van de Noord-Amerikaanse markt. Het marktonderzoek is gericht op een aantal factoren. Zo hebben wij al onderzocht waar de markt het beste betreedt kan worden. Hierin zijn de betonproductie en de afstand tot Nederland de belangrijkste factoren.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de senior projectgroep Green-Basilisk ben ik project lid. Het is mijn taak om de voorzitter en de vicevoorzitter zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast ben ik veel opzoek naar relevante informatie die wij kunnen verwerken in het marktonderzoek.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Het werken in teamverband inspireert mij enorm. Eerder heb ik ook veel zelfstandige projecten gedaan. Het werken in een groep is erg leuk en leerzaam. Iedere persoon in de projectgroep heeft verschillende karaktereigenschappen, hierdoor komen veel verschillende ideeën tot stand die wij goed kunnen verwerken in het Senior Project.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Nee, gelukkig niet. De strakke planning zien we als de leidraad voor ons project en deze houden we goed bij. Hierdoor voorkomen wij dat we in beknelde situaties komen, zoals bijvoorbeeld de deadlines van de rapportages. Onze constructieve werkwijze helpt hier enorm bij!

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermoment? Dat is dan toch wel de feedback van de businesscoaches, opdrachtgevers en docenten. Nou, niet dat het altijd even leuk is om deze feedback te ontvangen, maar afgelopen periode hebben we als groep door al deze feedback wel een mooi punt bereikt in ons project, namelijk het benaderen van een potentiele partner in Noord-Amerika.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Leuke vraag! Nederland is een echt handelsland natuurlijk. Later zou ik hier graag iets mee doen en heb dan ook een aantal ideeën hierover. Vooral de toenadering naar het buitenland spreekt mij erg aan.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Ja, helaas wel. Door Corona was het voor ons niet mogelijk om het bedrijf te bezoeken bijvoorbeeld, ook presentaties moesten op afstand via Zoom plaatsvinden. Daarnaast zijn er een aantal van ons zelf besmet geraakt met het virus, waardoor de groep er soms minder sterk voor stond. Toch blijven we positief en werken we hard om een goed eindresultaat te behalen!