Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

International Business, Niels Arendse

Ik was op internet aan het zoeken naar een school, ik stootte toen op EuroCollege. De school sprak mij onmiddellijk aan omdat het een kleinschalige particuliere school is. Ik heb hiervoor ook al op een particuliere school gezeten en dat is me goed bevallen.

Opleidingen van EuroCollege

Wie ben jij?

Mijn naam is Niels Arendse en ik ben 21 jaar oud. Ik volg de opleiding International Business & Entrepreneurship.

Waarom ben je naar EuroCollege gegaan?

Ik was op internet aan het zoeken naar een school, ik stootte toen op EuroCollege. De school sprak mij onmiddellijk aan omdat het een kleinschalige particuliere school is. Ik heb hiervoor ook al op een particuliere school gezeten en dat is me goed bevallen. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik na mijn vakantie op Curacao, serieus zou gaan kijken of ik naar EuroCollege wilde gaan. Maar heel toevallig kwam ik op Curacao de directeur van EuroCollege tegen. Tijdens deze ontmoeting heb ik veel informatie gekregen en de keuze was voor mij snel gemaakt. Terug in Nederland heb ik meteen een intakegesprek gedaan.

Welke scholen heb je hiervoor bezocht?

Als eerste heb ik mijn vmbo-tl diploma gehaald op het Develstein College in Zwijndrecht. Daarna ben ik naar Europort Business School in Rotterdam gegaan voor de mbo opleiding International Business en daar heb ik ook mijn diploma voor gehaald. Toen ben ik naar de Hogeschool Rotterdam gegaan voor de opleiding commerciele economie, maar na twee jaar moest ik door privéomstandigheden stoppen met de opleiding. En nu zit ik dan op EuroCollege!

Zie je verschillen tussen EuroCollege en je vorige school?

Er zijn flink wat verschillen tussen EuroCollege, Europort Business School en Hogeschool Rotterdam. Mijn opleiding bij Europort Business School was pas dat jaar voor het eerst gestart, dus de opleiding was nog in ontwikkeling. Ik vond dat er nog erg veel fouten in de opleiding zaten. Daar zit een groot verschil in als ik het vergelijk met EuroCollege.

De opleiding die ik nu volg, is ook pas dit jaar voor het eerst gestart, maar hier zijn duidelijke plannen gemaakt, men weet waar ze aan toe zijn en alles loopt veel vlotter. En als ik Hogeschool Rotterdam vergelijk met EuroCollege vind ik dat de studenten en stafleden van EuroCollege je echt helpen, ze leven met je mee en staan achter je. Hogeschool Rotterdam is te groot daarvoor.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Ik heb nu al ontzettend veel geleerd op EuroCollege. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om me goed aan mijn afspraken te houden, dat is ongeveer het belangrijkste wat er is. Daarnaast weet ik nu ook dat als ik een opdracht of project krijg, dat ik er meteen aan begin en niet zal afwachten tot het laatste moment. Ook heb ik geleerd dat het belangrijk is om de stof in de lessen bij te houden. Tenslotte wil ik deze opleiding in 2,5 à 3 jaar afronden. Dan moet je wel even blijven doorwerken en niet stil gaan zitten.

Waar ben je trots op?

Waar ik trots op ben, is dat mijn klas bestaat uit alleen maar gedreven mensen. Dat houd je scherp. Alle klasgenoten helpen elkaar want samen sta je sterker dan alleen. Dat merk je ook bij groepsprestaties. Bij het vak trends moesten we aan het eind van de les een presentatie kunnen houden over een bepaald onderwerp. Samen hebben we ervoor gezorgd dat we na 30 minuten een goede presentatie hadden staan. Dan ben je trots op elkaar. De mensen op EuroCollege doen de opleidingen voor zichzelf, maar het helpt als je sommige dingen samen kan doen, en dat je op elkaar kunt bouwen.

Heb je al een No pain, No gain moment ervaren?

Ja! Ik was veel te laat begonnen aan mijn schriftelijke opdrachten waardoor ik een paar nachten heb doorgewerkt tot half 5 ’s ochtends. Ik heb het toen flink gemerkt, niet stappen, niet sporten, Feyenoord-Ajax niet kunnen kijken. Toen voelde ik die ‘no pain, no gain’ wel goed. Na het inleveren van de opdrachten was ik wel erg blij dat het me toch was gelukt. Een paar klasgenoten hadden de deadline niet gehaald, en toen was ik toch erg blij dat ik de keuze had gemaakt om ’s nachts door te werken om alles op orde te krijgen.

Wat wil je later worden?

Later wil ik het bedrijf van mijn vader overnemen. Hij zit in de scheepsbouw en zijn bedrijf zorgt voor het uitlijnen en funderen van motoropstellingen en schroefassen. Dat is natuurlijk een technisch vak waar ik geen kennis van heb. Mijn plan is om, als zoontje van de baas waar personeel soms anders naar je kijkt, helemaal onderaan te beginnen. Ik wil alles vanaf onderaan de ladder naar boven leren en meemaken. Als ik dan alle kennis en vaardigheden op het technische vlak heb, wil ik door naar het managementniveau van het bedrijf.

Wat vind je van de sfeer op school?

Ik vind het een geweldige sfeer! Iedereen heeft wel een klik met elkaar en je kunt bij iedereen je ei kwijt. Studenten op EuroCollege begrijpen elkaar, iedereen moet hard doorwerken en iedereen zet zich in. Het doorzettingsvermogen is ongelooflijk groot op deze school.

Je hebt al een opleiding gedaan in de international business richting, waarom nu weer een opleiding in deze richting?

Deze opleiding is heel anders, want hier word je echt opgeleid tot ondernemer. Het ondernemerschap is iets wat in je zit, of niet. Door hard werken zou je het wel kunnen creëren, maar uiteindelijk denk ik dat het echte ondernemerschap in iemand moet zitten. Daarnaast wil ik ontzettend graag mijn vaders bedrijf overnemen, het ondernemerschap spreekt mij heel erg aan.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret