De komende tijd stellen we de Senior Projectgroep Career Conference Day 2021 aan jullie voor. Deze week Job Hendriksen, vicevoorzitter van deze projectgroep.

Eerder verscheen er al een artikel over dit Senior Project, hier lees je meer over het evenement.

Korte introductie

Mijn naam is Job Hendriksen en ik ben de vicevoorzitter van de Career Conference Day 2021 (CCD). Ik ondersteun Boym Rijkers in haar taken en het leidinggeven aan de groep. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de locatie.

Wat houdt de Career Conference Day in?

De Career Conference Day is een inspirerende en motiverende dag voor alle studenten van EuroCollege. Op deze dag regelen wij als projectgroep verschillende sprekers en workshops, passend bij het thema dat wij bedacht hebben. Wat het thema precies is, is voor nu nog een verrassing.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Ik houd mij voornamelijk bezig met alles wat te maken heeft met de locatie. Dit is de locatie zelf, maar ook de techniek. Doordat we met zijn alle in een wereldwijde crisis zitten, moesten we als projectgroep enorm ‘out of the box’ denken en hadden last van veel onduidelijkheden. Die onduidelijkheden kwamen voornamelijk door het feit dat eigenlijk niemand wist wat er mogelijk zou zijn op 23 april. Uiteindelijk hebben wij als projectgroep, in overleg met de opdrachtgever, de knoop doorgehakt voor een hybride evenement.

Wat houdt een hybride evenement in?

Een hybride evenement houdt in dat het deels live en deels online uitgevoerd wordt. In het geval van CCD betekent dit dat de studenten allemaal op hun eigen vestiging zullen zijn en dat de sprekers, workshopleiders en stagemarkt bedrijven op een externe locatie zijn. Deze externe locatie moet ik dus regelen. En mijn taken houden niet op bij enkel het regelen van een locatie. Want dat is pas het topje van de ijsberg. Doordat CCD2021 een hybride evenement is, moet er ook ineens extra techniek geregeld worden. Er moet een complete livestream opgezet worden, met meerdere camera’s. Ook moeten er in elk lokaal, op elke vestiging een tv scherm komen. Dit zijn allemaal extra werkzaamheden ten opzichte van voorgaande edities van CCD. Het zijn zware taken met een grote verantwoordelijkheid, want als ik mijn werk niet goed doe of niet op tijd af heb, wordt de doorgang van CCD2021 gehinderd en vertraagd.

Hoe is het om samen te werken?

Het werken in de projectgroep CCD2021 is erg fijn. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, namelijk het neerzetten van een onvergetelijke dag voor alle studenten van EuroCollege. Ook zijn al mijn mede-groepsleden zwaar gemotiveerd en werken we gezamenlijk keihard om het doel te behalen. De groep werkt goed samen en we weten van elkaar wat we aan elkaar hebben.