De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Zoë Carrera, studentcontact van het Senior Project Het EuroCollege Gala 2021.

Korte introductie

Mijn naam is Zoë Carrera, ik ben 21 jaar oud en ik ben tweedejaars studente Hospitality & Event Management aan het EuroCollege in Amsterdam.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Mijn Senior Project is het EuroCollege Gala 2021. Het EuroCollege Gala is een evenement dat elk jaar georganiseerd wordt voor de studenten van alle vestigingen. Het EuroCollege Gala is het visitekaartje van het EuroCollege en het eerste Senior Project waar ook de eerstejaars bij aanwezig zijn. Zij krijgen op die manier al een beetje een beeld van de verschillende projecten en waar aan word gewerkt.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de projectgroep ben ik verantwoordelijk voor het contact met de studenten, voor het entertainment en voor de personeels planning. Ook ben ik veel bezig met het maken van het concept en de beleving. Ik heb voor deze taken gekozen, omdat ik het erg leuk vind om met mensen te communiceren, ook wilde ik heel graag mijn creatieve kant laten zien, door aan het concept en beleving te werken. Tot nu toe heb ik geleerd hoe ik beter in een groep moet werken en leer ik van mezelf waar ik goed in ben en waar ik nog aan moet werken.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Het samenwerken in een groep is niet altijd even makkelijk, we hebben veel tegenslagen gehad en zelfs afvallers. Toch ben ik blij en heel trots op mijn projectgroep, omdat niemand opgeeft en hard werkt. Door de tegenslagen zijn we dichter naar elkaar toe gegroeid en leren wij elke dag van onze fouten.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Ja. Wij begonnen als een grote groep maar een aantal leden hebben de groep helaas verlaten. Dit was zeker zwaar in het begin, maar als groep hebben wij dit goed opgepakt. Er zijn dagen dat wij van 9:30 tot 23:00 op school zitten, maar tijd om te klagen is er niet. Iedereen werkt keihard voor ons gezamelijk doel; namelijk een geweldig gala neerzetten!

En jij persoonlijk?

Ja. Ik moest zeker wennen aan de lange dagen en aan al het werk wat op mij afkwam maar ik heb geleerd om niet op te geven.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermoment is geweest om geduld te hebben en naar iedereen te luisteren. In een groep werken is nooit makkelijk, iedereen heeft een eigen mening en een eigen manier van werken. Het is belangrijk om geduld te hebben met elkaar en naar elkaar te luisteren om elkaar te begrijpen. Een andere hele belangrijke les is dat als je iets echt voor elkaar wilt krijgen moet je er echt in geloven en niet opgeven.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik wil in de toekomst heel graag bij een groot evenementenbureau werken en uiteindelijk ook mijn eigen bedrijf beginnen. Door het Senior Project wordt ik daar goed op voorbereid en leer ik alles waar ik in de toekomst ook mee te maken zal hebben tijden het organiseren van een evenement. Dit is het perfecte voorproefje van mijn toekomstige carrière.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Ja. Het organiseren van een gala tijdens een pandemie is niet makkelijk. Er zijn veel beperkingen geweest bij wat wel en niet mag. Het EuroCollege Gala wordt georganiseerd voor maximaal 250 gasten. Dit klinkt voor veel mensen onrealistisch, maar het is niet onmogelijk. Wij zijn nu druk bezig om al onze opties te verkennen om het gala zo veilig mogelijk te laten verlopen.