HBO opleiding | International Business & Asian Markets

OPLEIDING INTERNATIONAL BUSINESS & ASIAN MARKETS | HBO BACHELOR

De studie die je voorbereidt om succesvol zaken te doen in China en Zuid-Oost Azie.

HBO opleiding | International Business & Asian Markets

HBO opleiding International Business & Asian Markets, versneld

In de versnelde opleiding International Business & Asian Markets leer je denken als een echte global ondernemer. Een stevige minor (specialisatie) behorend bij de businessopleidingen) Wat de uitdaging ook is, jij gaat aan de slag met de potentie en het commerciële succes. De HBO opleiding geeft je alle tools én de juiste mentaliteit voor het ondernemerschap of leiderschap. Met duidelijke regels en structuur werken we aan (zelf)discipline. En dat werpt zijn vruchten af. Je kunt versneld je diploma halen!

Opleiding Business & Asian Markets
· Versneld HBO: vanaf 2 jaar en 8 maanden
· Vestiging Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen of Utrecht

Brochure aanvragen Aanmelden Open Dagen

INTERNATIONAL BUSINESS EN AZIË

Hou jij van reizen en actie? Dan is dit jouw studie. De wereld is volop aan het veranderen. Verandering betekent aanpassen en kansen zien. Zeker voor een handelsland als Nederland. Het bekende accountants- en advieskantoor Price Waterhouse Coopers heeft onderzocht welke landen over ca. 20 jaar tot de economische top behoren. In het verslag hiervan,  getiteld ‘The long view: how will the global economic order change?’, lezen we dat  vier Aziatische landen de top 5 gaan aanvoeren. Nr. 1 is China, nr. 3 India, nr. 4  Japan en nr. 5 Indonesië. De VS houdt stand op nr. 2.

Waar?

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

CHINA IS OVERAL IN DE WERELD ACTIEF

De toekomstige nr. 1 van de wereld, China is overal in de wereld actief. In Afrika, Zuid Amerika, Aziatische buurlanden legt China wegen aan, bouwt het ziekenhuizen en shoppingsmalls in ruil voor grondstoffen en afzetmarkten. Vanuit Chongqing tot aan Duisburg leggen de Chinezen een reusachtig spoorwegsysteem aan om China en Europa over land met elkaar te verbinden. Om jou goed voorbereid de stap naar Azië te laten maken en  de business kansen te benutten hebben we de double minor International Business & Asian Markets ontwikkeld. Deze studie rond je af met een BBA.


Spreekt deze opleiding jou aan?
AANMELDEN

WELKE VAKKEN VOLG JE?

Uiteraard verdiep jij je in de culturen en omgangsvormen van je toekomstige klanten en zakenpartners. Je wordt ingewijd in de Chinese, Indiase of Indonesische wereld. Daarnaast krijg je zicht op de kansen die deze markten voor jou bieden en op welke wijze je succesvol zaken kunt doen. Je volgt vakken als international trade, international marketing, cross cultural management, trends & verandering, entrepreneurship, business strategy en global shifts.  Tevens krijg je les in vakken als concepting, creating, business strategy, (online) marketing, sales en networking. We besteden ook veel aandacht aan finance, decision making, global context, international law, teambuilding, communication, management en kwaliteit.

Brochure? Open dagen?

NI HAO

Bij zaken doen horen ook omgangsvormen en beleefdheden.  Wij leren je niet alleen omgaan met de verschillende culturen in Azië, tevens krijg je tijdens je opleiding volop de gelegenheid om kennis te maken met de Chinese taal.

LEARNING BY DOING: PROJECTEN & STAGES

Tijdens de senior projects in het tweede jaar ontwikkel je samen met je team voor bijv. een exportbedrijf als Van der Plas een strategie om de Chinese markt via bijv. Shanghai te penetreren of help je bedrijven voet aan wal te krijgen in bijv. Bandung, Indonesië. Natuurlijk zijn er talloze stage mogelijkheden in het verre Oosten: in Saigon, Hanoi, Shanghai, Harbin, Dalian, Jakarta of Soerabaja om een paar uitdagende steden te noemen.

TOEKOMSTIGE BEROEPEN O.A.

  • Entrepreneur
  • Intrapreneur / manager
  • Marketeer
  • Ondernemer
  • Product Development
  • Trade- of exportmanager

Studiereis China 2019