INTERNATIONAL BUSINESS & ENTREPRENEURSHIP

‘EuroCollege studenten zijn ondernemende types, die tegen een stootje kunnen. Ze zijn sterk in het aanbrengen van structuur in een project en kunnen goed plannen en coördineren. EuroCollege-studenten kunnen lekker hard werken en gaan door tot het einde. De ’niet-lullen-maar-poetsen’ mentaliteit is kenmerkend. EuroCollege kweekt stevige leiders."

Hbo ondernemen en ondernemerschap

Een stevige en uitdagende hbo-bacheoropleiding die jou de fijne kneepjes van ondernemen leert. Je kunt aan de slag met je eigen start-up, je eigen onderneming  of als ondernemende managers aan de slag. De bachelor International Business & Entrepreneurship - die we in zowel Amsterdam als Rotterdam aanbieden - is een stevige versnelde hbo studie in ondernemerschap. Je leert als student wat succes, ondernemen, ondernemerschap, mentaliteit en leidinggeven inhoudt, in zowel de online als de offline wereld.

Vraag brochure aan Bezoek de open dag Studiefinanciering

Ben jij een ondernemer?

Droom jij van je eigen bedrijf en een leven als succesvol ondernemen? Deze studie is bedoeld voor studenten die het ondernemershart in zich voelen kloppen. De studie is tevens bedoeld voor die studenten die ondernemend (er)willen worden om zo nog concurrerender te zijn op de globaliserende arbeidsmarkt. Kortom, voor ambitieuze studenten die het maximale uit zichzelf willen hale en voor niemand bang zijn.

Ondernemers als leermeesters

De beste leerschool voor de ondernemer is natuurlijk de praktijk. Tijdens je opleiding leer je de "do's and don'ts" van ondernemen van echte ondernemers en managers. We vergeten de theorie niet. Een international business school kan niet van iedereen een ondernemer maken. Een goede business management opleiding kan studenten wel zo prikkelen dat zij daadwerkelijk ondernemender worden. Lees hier interviews met ondernemers en onze studenten.

If you cannot do great things, do small things in a great way.

Actie leidt tot succes

Plannen maken, goalsetting en gerichte acties ondernemen, leiden altijd tot succes. Op onze Business School in Rotterdam en Amsterdam, leer je hoe je een goed idee ontwikkelt en effectief in de markt zet, maar ook hoe je investeerders ervan overtuigt te investeren in jouw onderneming. Tevens leer je hoe je een onderneming opzet en runt tijdens je senior project. De projecten zijn real life.

Innovatief ondernemen

Het internet met zijn ongekende aanbod aan informatie en communicatie mogelijkheden biedt de moderne en innovatieve ondernemer onbeperkte kansen. In een fractie van een seconde leg je al ondernemer contacten met collega’s op andere continenten. Terwijl je dit leest wordt er overal in de wereld gewerkt aan de ontwikkeling van uiteenlopende robots die werk efficiienter en goedkoper moeten maken. De komende decennia zullen totaal anders zijn dan het verleden.

Real life ondernemersprojecten Aanmelden Hoogste slagingspercentage

Azië neemt de wereld over

In Azië haken China en India volop in op deze nieuwe ontwikkelingen. Zij drukken met alle kracht de westerse landen terug. Terwijl in Azië studenten keihard studeren om de beste te zijn, overheerst in Nederland vaak nog de zesjescultuur. Het lijkt erop dat we een inhaalrace moeten maken. Deze prikkelende bachelor bereid je goed voor op deze nieuwe tijd.

Ondernemen leren van ondernemers

In de bachelor International Business & Entrepreneurship leer je wat ondernemen en winnen inhoudt. Je leert concepten en strategieën ontwikkelen, initiatieven nemen en de mentaliteit doorgronden en ervaren die bij ondernemen hoort. Natuurlijk kan een opleiding niet van iedereen een ondernemer maken. Een goede businessopleiding kan wel studenten zo uitdagen en vormen dat zij daadwerkelijk ondernemender worden. We laten je zien wat het verschil is tussen werken voor een bedrijf en werken aan een bedrijf. We tonen je dat een manager anders denkt en doet dan een ondernemer. Je krijgt uiteraard les van echte ondernemers. EuroCollege zelf wordt gerund door een ondernemer. De school ademt ondernemen!

Ondernemen staat centraal

EuroCollege plaatst dus het entrepreneurship centraal in zijn Business School. Een ondernemer jaagt zijn eigen doelen en dromen na. Ondernemers zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Zo heeft Jacob Gelt Dekker op Curaçao met Kura Hulanda één van de mooiste wijken ter wereld ontwikkeld, nadat hij groot was geworden met een Kwik-Fit en een Budget Rent a Car. De familie Van der Valk is al generaties succesvol met haar hotel- en restaurantketen. Mark Zuckerberg heeft met zijn Facebook de lead genomen op het gebied van social media en Steve Jobs heeft met Apple de trend gezet op het gebied van laptops en smartphones. Wie onderneemt moet weten wat hij wil, creatief zijn, kansen zien en vooral doen. Wie succesvol onderneemt heeft niet alleen een baan en een salaris, maar vooral iets om trots op te zijn.

Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt.

Success by doing

Creativiteit, goalsetting, strategie, planning en gerichte actie ondernemen leiden in combinatie met volhouden altijd tot succes. Je leert hoe je een goed idee ontwikkelt en effectief in de markt zet, alsmede hoe je investeerders ervan overtuigt geld te steken in jouw onderneming. Daarnaast zal de nodige aandacht besteed worden aan het werven van de juiste mensen om een business te bouwen en te ontwikkelen, ‘recruiting the right people’. Uiteraard vergeten we de ondernemer in spe niet. Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt. Een succesvol ondernemer kent immers zijn zwakheden en kan deze compenseren. Hij is helemaal zelfsturend. Een succesvolle ondernemer geeft nooit op. Dat vereist een analytisch en strategisch getrainde geest en mentale conditie. Succes dwing je af!

Programma

In de eerste twee jaar volg je van september tot mei vier lange dagen les per week. Het laatste jaar is gereserveerd voor de eindstage en het afstudeeronderzoek. Je krijgt les in vakken als concepting, creating, business strategy, essenties van succes, marketing , sales en networking. We besteden ook veel aandacht aan finance, decision making, global context, international law, teambuilding, communication, management en kwaliteit. Tevens verdiep jij je in online marketing, e-commerce en Google.

Real life project

In het tweede jaar volg je les en stort jij je, samen met een team, op een real life project. Daar waar mogelijk werk je samen met je medestudenten uit Amsterdam of Rotterdam. De opdracht komt van een ondernemer of is een door het team ingediend voorstel. In dit project integreer je wat je hebt geleerd, tevens laat je zien dat je kunt samenwerken en doorbijten. In de laatste periode verricht je zelfstandig toegepast onderzoek. Je bent in staat bestaande ervaringen, theorieën en inzichten op het gebied van ondernemen en strategieën te beoordelen en toe te passen in het kader van een afstudeeropdracht.

Succes afdwingen door vol te houden.

Succes en volhouden